Kerkrentmeesters

Het ambt van ouderling-kerkrentmeester is een verbijzondering van het ambt van ouderling. De kerkrentmeester wordt vrijgesteld van het huisbezoek, van zijn aandeel in het toerustingwerk, het jeugdwerk en het pastoraat.

De ouderling-kerkrentmeesters maken wel deel uit van de kerkenraad. De belangrijkste taken die tot de verantwoordelijkheid van de kerkrentmeesters behoren zijn:
•    gebruik en verhuur van gebouwen
•    onderhoud van gebouwen en installaties
•    coördinatie geldwervingsacties, waaronder de actie Kerkbalans
•    ledenadministratie
•    personeelszaken medewerkers kerkelijke gemeente
•    financiële zaken, waaronder jaarrekening en begroting.

De wijkgemeente ‘Schenkel’ vormt een onderdeel van de Protestante Kerk in Nederland te Capelle aan den IJssel. Binnen de wijkgemeente ‘Schenkel’ is er dan ook een wijkraad van (vier) ouderling-kerkrentmeesters. De ouderling-kerkrentmeesters van de verschillende wijken in Capelle aan den IJssel vormen gezamenlijk het centrale College van Kerkrentmeesters.

De ouderling-kerkrentmeesters leggen aan de wijkkerkenraad de begroting en rekening van de wijkgemeente ‘Schenkel’ voor. De kerkenraad geeft haar oordeel, waarna de begroting en rekening wordt vastgesteld. Jaarlijks worden de begroting en jaarrekening ter inzage gelegd voor de gemeente.

Verhuur van gebouwen

De Schenkelkerk is beschikbaar voor de activiteiten van de wijkgemeente Schenkel. Daarnaast wordt het gebouw verhuurd aan derden voor huwelijksdiensten, concerten en andere activiteiten.

De kerkgebouw bestaat uit meerdere ruimten, deze ruimten kunnen dan ook los van elkaar gehuurd worden, voor zover deze niet in gebruik zijn voor eigen activiteiten. Per aanvraag wordt bekeken of de aanvraag voldoet aan onze doelstellingen en of het gebruik in overeenstemming is met het karakter van het gebouw en de ruimten.

Voor informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met de wijkkerkrentmeesters, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..